Uvjeti poslovanja i korištenja

Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08).
Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača.
Uvjeti poslovanja Internet trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.
Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja i korištenja.
Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.) možete poslati na modernist@modernist.hr.
Na prigovor zakonski smo dužni odgovoriti u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora.
Ukoliko prihvaćate uvjete korištenja, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.
Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. U slučaju eventualnog spora trgovac i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je redovno nadležan sud.
Na uvjete poslovanja primjenjuju se odredbe čl. 36. do čl. 55. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine 79/2007 i 89/2009, nastavno dalje: ZZP), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu.
Naručivanjem i kupnjom putem internet trgovine kupac sporazumno potvrđuje pristanak na Uvjete naručivanja i prodaje.
Korištenjem bilo kojeg dijela internet stranica kupac automatski prihvaća sva aktualna pravila korištenja.
Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisana su u ovim uvjetima.
Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske ili u inozemstvu, te koja izvrši narudžbu i plaćanje putem internet trgovine. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog. Svaki kupac prilikom narudžbe mora ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge, te odgovara za ispravnosti istih.
Naručivanje proizvoda putem ove internet trgovine moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje internet trgovine modernist@modernist.hr Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe, te će prilikom završetka procesa kupovine na svoju prijavljenu e-adresu primiti potvrdu o zaprimljenoj narudžbi i odabranom načinu plaćanja, ali i ponudu sa svim podacima o naručenim proizvodima, odnosno o podacima narudžbe/dostave ukoliko je odabrao plaćanje pouzećem.
O troškovima dostave (ili ukoliko troškova dostave nema) pravovremeno naručitelj/kupac će biti obavješten

Dostupnost proizvoda podložna je promjenama. Postoji mogućnost da neki od naručenih proizvoda neće biti dostupni za isporuku, jer nisu više dobavljivi od proizvođača ili iz nekog drugog razloga nisu više dostupni na skladištu. U tom slučaju će se prilikom obrade i naplate naručenog obračunati samo dostupni proizvodi i o tome će kupac prije same isporuke biti pismeno obaviješten.
Kupac odgovara za ispravnost podataka koje navodi u popunjavanju narudžbe.

Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.
Za sve daljnje informacije stojimo vam na usluzi modernist@modernist.hr.
Uplata na račun podrazumijeva uplatu općom uplatnicom ili internet bankarstvom Nakon zaprimljene narudžbe u kojoj je odabrano takvo plaćanje, na e-adresu pristiže potvrda o zaprimljenoj narudžbi. Molimo Vas da svoju uplatu izvršite u roku do tri (3) radna dana jer će po isteku tog roka Vaša narudžba biti stornirana.
Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti modernist@modernist.hr.
Ako kupac nije primio robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana u očekivanom vremenu, kupac mora o tome obavijestiti modernist@modernist.hr.
Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku. Za troškove nastale odbijanjem ili nepravovremenim preuzimanjem pošiljke kupac može biti terećen prilikom ponovnog odašiljanja pošiljke ili drugim pravnim putem.
Odašilju se pošiljke putem odabranog pružatelja poštanskih i drugih usluga. Rukovanje i primopredaja pošiljaka odvija se prema Općim uvjetima poslovanja svakog pružatelja poštanskih i drugih usluga.
Reklamacije proizvoda se priznaju samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje. Slipovi kartica i slične potvrde ne mogu zamijeniti račun.

Zamjena neispravnih proizvoda i reklamacije uvažavaju se u roku max 30 dana od dana primitka pošiljke. Robu molimo vratiti neoštećenu.
Po ovim pitanjima podliježe se i Članku 45. ZZP
U slučaju da prilikom preuzimanja pošiljke utvrdite da je oštećeno pakiranje imate pravo od dostavljača zatražiti zapisnik o oštećenju ili odbiti preuzeti pošiljku.
Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni.
Prodavatelj se obvezuje Kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva vrijednosti proizvoda, uvećan za zakonske kamate, u roku od 30 dana od pismene obavijesti i provjere stanja vraćenih proizvoda.
Za pomoć oko riješavanja reklamacije stojimo vam na usluzi modernist@modernist.hr.

Modernist nakladništvo: https://www.mojatvrtka.net/modernist-nakladnistvo/